Какво представлява логото?

Кое е това, което привлича клиентите? Очевидно е, че качеството на продукта го прави, но визуалните образи допринасят

Кое е това, което привлича клиентите? Очевидно е, че качеството на продукта го прави, но визуалните образи допринасят много. Това е не само изображението, предоставена от опаковката, а цялата корпоративна идентичност на компанията.Сега има много продукти и услуги на пазара, които са сходни по съдържание, но са произведени от различни компании. Изключително важно е, логото на дадена компания да се отличи от конкурентите си, както и да има силен имидж, добре разпознаваем.

Логото е част от този образ.

То е символ, който често включва име и/или инициали, за да идентифицира една компания. Логото създава визуална идентичност на фирмата, както различни групи от млади хора изразяват своята идентичност чрез прически и дрехи. Всички групи от всички култури и през вековете са използвани цветове и символи, за да покажат своята идентичност.
В различните култури, различните цветове носят различни значения. Някои цветове могат да бъдат свързани с студенина в една култура и с топлина в друга; някои цветове представляват живот в една култура, но смъртта в друга. Международните компании трябва да са сигурни, че техните лога, няма да бъдат разбрани погрешно в различни страни.

Логата на големи международни компании са моментално разпознаваеми по целия свят. логото

Едно от най-известните лога е на Coca Cola. Дизайнът на думите „Кока Кола“ не се е променил от 1886 г., въпреки че дизайнът е бил променян от време на време.
Много компании са, с течение на годините, подновяват своите лога,за да се впишат в съвременният дизайн и да се представят по-силни визуално изображения. Фирмените знаци могат да бъдат емоционални и могат да вдъхновят, влияейки на подсъзнанието. Някои лога включват представа за продукта; волана в логото на Mercedes, например, и опашката на самолета на Alitalia.

Логата се използват върху бланки, опаковки и брошури, както и на опаковката на самия продукт. Те могат също така да се появят във вестниците или по телевизията, като част от рекламна кампания.

Компаниите трябва да имат силна корпоративна идентичност. Всяко лого спомага за развитието на този образ и го отправя директно в съзнанието на потребителите.Следователно, трябва да бъдат оригинални и да имат влияние и стил.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Pin It

Leave a Comment