Какво влияе на тенденциите в уеб дизайна?

Модерен дизайн на уеб сайт – индустрията абсолютно не е статична, нейното развитие е толкова бързо, че да следите всичко случващо се не винаги е възможно. Опитните дизайнери винаги се опитват да предвидят посоката на най-важното, защото единственият начин да получат предимство пред конкурентите си е, да се открояват от тълпата.
Основният ресурс за вдъхновение остава традиционното уеб пространство и всичко, което го заобикаля. С малко смелост и вие ще сте господар на собствените си проекти, разпростирайки се отвъд човешкото въображение, в глобален мащаб.

Преди да продължим, нека помислим, защото тенденциите се променят и кои са новите тенденции в уеб дизайна.
1. Технология.
Достъпните инструменти и иновации в технологиите значително опростяват процеса на работаи следователно оставят повече време за творчество.
2. Обратна връзка от потребителите.
Посетителите на сайта в голяма степен влияят върху проектирането, принуждавайки разработчика да се адаптира към техните нужди и желания. По принцип, това се извършва интуитивно, ние рядко мислим над действията си, докато сърфираме в Интернет. Но задачата на един добър дизайнер е да улови тези сигнали. Не е лесно, но обикновено е възможно.
3. Глобалната творческата сфера.
Висшата мода или графичния дизайн може ли да се отразят в интернет? Няма творчество, което да не се сравнява с друго или без контрастни идеи, емоциите се предизвикват от най-интересните решения. Без значение какво обичате или е предизвикало силно негативна реакция … бум! Имаме вече нов кръг от иновации.
4. Модерното кино – това не са романтична истории, спомени или книги. Киното отдавна премина в категорията на компетентните търговски проекти, чиито пари се разпределят за една конкретна цел – да избие инвестицията и реализира на печалба. Всяка история на екрана – това е добре обмислена PR-акция с разпознаваеми символи, марка, тенденция, както и други неща добре възприемащи се от публиката.
Както става ясно, тенденциите в уеб дизайна през 2016-та година са величина, която не зависи от само себе си.
Течение номер 1: Далеч от рамката

Съвременните дизайнери показват как дсе излезе извън рамките и стандартните норми. В определени кръгове художници това се нарича „Нарисувай рамка и след това докажи, че може да се счупи.“ Основното ограничение, така да се каже, основната рамка на дизайнера – е формата на екрана. Кръгли монитори все още не са измислени, както впрочем, и триъгълни смартфони.
Поради това, общоприетия правоъгълник, помещаващ всички елементи на HTML страниците е сведен до ъгловата форма. Има 3 стратегии за преодоляване на визуалните ограничения:

Съберете оформление на фигурите в различни варианти – подходящи кръгове, диаманти, шестоъгълници, и така нататък ..

Например в оформлението, където анимация е включена в презентацията на сайта изглежда потресаващо добре

И, може би, най-модната тенденция на уеб дизайна през 2015 г., което без съмнение ще влезе в 2016 г. – един безкраен ефект, когато превъртате страници. Дизайнерите способни да разкажат една завладяваща история и дълбоко да потопят потребителите в съдържанието на сайта, лесно създавайки скрол ефект към футъра, независимо от обема на публикацията биха оценили това.

…следва втора част

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Pin It

Leave a Comment